Blog Yazarlarına Başarı Tüyoları

Perşembe, Haziran 11, 2015
Merhabalar! ZinioBlogger, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada Blog Yazarları'na yardımcı olmak amacıyla yayına hazırlanmış olup, bugüne kadar bu alanda karşınıza çıkan tüm web sitelerinden farklı bir misyon üstlenmiştir. Hem sanal ortamda hem de basılı bir dergi halinde Blog Yazarları'nın kendilerini ifade etmelerine de olanak sağlayacak olan ZinioBlogger bütün blog yazarlarının ortak buluşma noktası olacaktır. Her zaman takipte kalmanız dileğiyle...
blog yazarlığı

Her blog yazarı bloğunun kısa sürede başarıyı yakalamasını ister. Çünkü başarılı bir blog, hepimizin nihai amacıdır. Biraz sabır ve biraz da araştırmacı ruh, güncel konuları takip etmek, yeteneklerinin farkında olmak gibi özelliklerle birleşince başarı zaten kaçınılmaz olur.

İşin aslını söylemek gerekirse gerçek anlamda bir "blog yazarı ya da blogger" olabilmek için yalnızca bir blog yayınlamak ya da iki cümleyi bir araya getirebilmek gibi özelliklere sahip olmak yeterli olmuyor. Bunlara ek olarak kendinizi güncel tutmanız, her an ve her yerde yeni bilgiler öğrenmeye hevesli olmanız bir başka deyişle kendinize yeni şeyler öğretebilme enerjisini taşımanız bu anlamda önemli bir yere sahip. Ancak yine de her önünüze gelenin söylediklerine kulak asıp asmamanız size kalan bir durum. Bu gibi tavsiyeler veren yüzlerce blog yazarı ya da web sitesi bulunuyor. İstediğiniz kadar okuyun bu önerileri, iyi bir araştırmacı olmadığınız ve okumayı sevmediğiniz sürece bu yolda başarının kapılarını açan anahtarlardan birini kendi ellerinizde okyanusa fırlatmış olursunuz.

Gelelim bu söylediklerimizi daha net ifade etmeye. Kısa başlıklar halinde sıralamak istiyorum. 

Planlı olmak sadece bloglarda değil, yaşamın her yerinde başarıyı getirir!
Hiçbir zaman aceleci olmamakta yarar var. Nitekim "acele giden, ecele gider" deyiminin hatırlanması burada biz blog yazarları için oldukça uygun bir eylem olacaktır. Olayın sistematiğini bir kenara bırakıp anlık heveslerle kapıldığınız heyecanlardan uzak tutmalısınız kendinizi. Her zaman olayları oldu-bittiye getirme mantaliteniz varsa bir an önce kurtulun ondan. Bildiğiniz gibi hızlı düşünülen fikirlerin çoğu parlak olur ancak bununla doğru orantılı olarak da detaylandırılması gereken fikirlerdir. Acele etmeyin yani. Siteniz ya da bloğunuz bundan sonra (eğer gerçekten istiyorsanız) yaşamınız boyunca sizin kimliğiniz olarak boynunuza takılan bir kolye olacaktır. Bu sebeple bu derece ciddi bir iş için acele karar verip onu hemen uygulamaya geçirmek kısa sürede hevesinizin kaçmasına neden olabilir ve blog yazarlığı kariyerinizi sonlandırmaya kadar gidebilir bu durum.

Deftersiz kalemsiz değil sokağa tuvalete bile gitmeyin!
Sizi bilmem ama en yaratıcı fikirler hep tuvalette geliyor benim aklıma. Şaka yapmıyorum, hiç olmadığım kadar ciddi konuşuyorum. Burada altını çizmek istediğim nokta şu; "Bazen hiç beklemediğiniz bir yerde öyle bir cümle gelir ki aklınıza, keşke bi kağıt kalem olsa da not alsam" diye içiniz içinizi yer. Bu yüzden, blog yazarlığına soyunduğunuz andan itibaren yanınızda mutlaka küçük bir defter ve kalem bulundurun. Her an her şey olabilir. 

Bloğunuzu yayınlamadan önce plan yaparken de not tutmanız önemli olacaktır. Gece yatarken aklınıza gelen bir fikri hemen kağıda dökün. Aksi halde sabaha uçup gidebilir. Bununla birlikte bir de takvim hazırlayın kendinize. Belirli periyotlarla neler yapacağınızı maddeler halinde yazın. Daha kalıcı olur ve böylece her şey zamanında gerçekleşmiş olur.

Araştırmacı ruh olmazsa olmazımız!
Burada hem genel hem de özel konuşacağız. Bloğunuzu yayına almadan önce sizinle aynı konseptte hazırlanmış olan blog sayfalarını bolca okuyun ve gerekirse notlar da alın. Unutmayın, gördüğünüz her şey size fikir verme açısından ciddi artılar katacaktır. 

Araştırmacı ruh, olmazsa olmazımız. Güncel olma zorunluluğunun bilincinde olmanız gerekiyor. Bilgi çağında yaşıyoruz ve bilgi artık teknolojiyle elimizin altında gizli. Hal böyle olunca her saat başı değişen ülke gündemleri bile ortaya çıkabiliyor. Bu sebeple bol gazete okumak, kitap, dergi okumak ve tv programlarını takip etmek bu anlamda ciddi bir kazanım sağlayacaktır.

Her şeyi bilen insan yoktur!
Bloğunuzda karşılaştığınız bir sorun olduğunda o sorunla inatlaşmayın. Üstesinden gelemediğiniz takdirde bir bilene danışın, gerekirse Google'a sorun. Bu size hiçbir şey kaybettirmeyecektir, aksine daha yeni bilgiler öğrenmenize imkan sağlayacaktır. Bununla birlikte böyle bir yönteme başvurmanız size zaman da kazandıracaktır.

Kendinizi motive etmeniz de gerekiyor!
İşin aslı şudur, her zaman iyi gitmeyecek. Bunu şimdiden bilmenizde yarar var. Kimseyi kandırmanın bir artısı yok. Zaman zaman maddi zorluktan tutun da bloğunuz için içerik üretememeye kadar varacak sorunlar sizi bekliyor olacak. Ancak işin iyi tarafı şu; bu her blog yazarının başına gelen doğal bir durumdur. Bu da bu dünyanın bir işaretidir size. O işaret de "yeni bilgiler, yeni araştırmalar" yapma gerekliliğidir. Böyle zamanlarda bloğunuza ziyaretçi çekmenin yollarını arayın, forumlarda paylaşıp bloggerlara yorumlar yapın. Hiçbir şey yapmıyorsanız bile bol bol blog okumaları gerçekleştirin.

Sonuç olarak bloglar da insanlar ya da diğer canlılar gibi ilgi isterler. Nasıl ki bir bitkinin (ve diğer tüm canlıların) en temel yaşam kaynağı su ise, blogların da ilgi, sabır ve özgün içeriktir. Nasıl ki bizler birer canlı olarak ara sıra yorgun düşüyorsak, bloglar da ara sıra düşüşe geçebilir. Bu yüzden sağlıklı bir planlama ve işimizi ciddiye almak hayati önem taşımaktadır...
KISA BİLGİ: Bloğunuzun daha fazla insan tarafından okunmasını dolayısıyla daha çok ziyaretçi çekmesini istiyorsanız önemsemeniz gereken ilk konu "özgün içerik" üretmek olmalıdır. Sonraki aşama ise seo uyumlu yani responsive bir şablon kullanmanız Google'ın gözünde yükselmeniz için önemlidir. Bunların dışındaki konular ise sizin keyfinize kalmış bir durumdur. Kısacası seo ve özgün içerik, bloğunuzun geleceği açısından hayati önem taşımaktadır.

11 yıldan bu yana "Blog yazarlığı ve Blogger" alanında kendimi geliştirmekteyim. 21 Ekim 1989 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta okulu doğup büyüdüğüm kentin en büyük mahallerinden... Devamını Oku »

Bunlara da Göz Atabilirsiniz

Sonrakİ Yazı
« Prev Post
Öncekİ Yazı
Sonraki Yazı »