Ülkemiz İnsanının Bloglar Üzerindeki Laneti!

Çarşamba, Haziran 10, 2015
Merhabalar! ZinioBlogger, başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada Blog Yazarları'na yardımcı olmak amacıyla yayına hazırlanmış olup, bugüne kadar bu alanda karşınıza çıkan tüm web sitelerinden farklı bir misyon üstlenmiştir. Hem sanal ortamda hem de basılı bir dergi halinde Blog Yazarları'nın kendilerini ifade etmelerine de olanak sağlayacak olan ZinioBlogger bütün blog yazarlarının ortak buluşma noktası olacaktır. Her zaman takipte kalmanız dileğiyle...

Türkiye'de çok farklı bir boyut kazanmış olan bloglar, aslına bakarsanız dünyanın birçok yerinde önemli bir haberleşme ağı olarak kullanılmaktadır. Bunların nedenleri arasında ilk olarak, Türkiye toplumunun damarlarına kadar işlemiş olan "ben merkezci" yaklaşım karşımıza çıkar. "Daha fazlasına sahip olma" duygusu ülkemizde sayısı belki de yüz binleri aşan ve bu doğrultuda içi boşaltılan blogların var olmasını sağlamıştır. Ki biz bu duruma "blog çöplüğü" ve bu durumunun oluşmasını sağlayanlara da ahmak diyoruz.

Maalesef bizim insanlarımız sahip olduklarından hep daha fazlasını istediğinden dolayı internet alemini de bu yönde kullanmaya kalkarak çocuklarımıza yani geleceğimize kirli bir web geçmişi bırakmaktalar. Yalnızca, Google gibi arama motorlarından ziyaretçi çekmek için saçma sapan yayınlar yapan blogların kaliteli bloglara oranı gibi bir istatistik kurmaya kalksak, öyle sanıyorum ki Türkiye böyle bir istatistiksel verilerin ülkeler sıralamasında ilk sırayı alacaktır. Gözü doymaz bir milletiz, bunu kabul etmekte fayda var. Ücretsiz olduğu zaman hep birden fazla ya da "yedekte bulunsun, ne olacak ki?" mantığı geliştiriliyor. Baktığımız zaman büyük bir kesimin iki ya da daha fazla sayıda Facebook hesabı bulunuyor. Gmail, Twitter gibi bütün sosyal medya siteleri için de durumun aynı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Avrupa, Türkiye'de İnternet Reklamcılığına Lanet Ediyor!
Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi ülkemiz insanlarının doymak bilmeyen gözleri, Avrupa'nın da dikkatinden kaçmıyor. Öyle ki bir kişide ortalama 3-4 adet Adsense hesabı olduğunu ifade eden Google bu durumun önüne geçmek için, sırf Türkiye'den kendilerine yansıyan bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için yepyeni güncellemelere, alt yapı çalışmalarına gitmek zorunda kaldı. Ziyaretçiyi kandırarak "reklamlara tıklamaya teşvik etme" konusunda ilk sırayı alan Türkiye'de nihai olarak beklenen sonuç ise "bu gibi reklam şirketlerinin tıklama başına ödediği" ücretin Avrupa ülkelerinden çok daha düşük miktarlarda olmasıdır.

Sırf daha fazla ziyaretçi çekip daha fazla para kazanma uğruna ülkemizde interneti bir çöplüğe dönüştürenlere karşı yeni bir mücadele yöntemi belirlenmeli diye düşünüyorum. Örneğin, bu durumu fark eden Google, bir daha bu kişilere Blogger hesabı vermemeli vs... Nasıl yapacaklar bilmiyorum ama böyle bir cezalandırma yönteminin gerekliği üzerinde oturup adam akıllı düşünmeleri gerekiyor. Aksi halde ilerleyen yıllarda önüne geçemeyecekler...

Moda-Alışveriş-Kozmetik Bloglarından Bıktık!
Bu ülkede hiçbir zaman edebi anlamda üretim süreci içerisinde olan kişiler dikkate alınmamıştır. Çünkü kültür-sanat, bilim, felsefe gibi konular Türkiye toplumu için gereksiz şeylerdir. Ülkemiz nüfusunun çok çok az bir kesimi bu konularla ilgilenmekte ve bu alanda mücadele vermektedir. 

Aynı durumun bloglar için de geçerli olduğunu söyleyebiliriz. Sabahtan akşama kadar Tv8'de Acun Ilıcalı adlı şahsın ülkemiz insanlarını uyuşturmak, televizyon başına mahkum etmek için hazırladığı çocuklarımız ve gençlerimiz üzerinde oldukça kötü etkiler bırakan programlar izlenirse, olacağı budur! Baktığımız zaman popüler blog yazarları daha çok bu alanlarda. Tabi onlara blog yazarı denirse...! İki cümleyi bir araya getiremeyip de iki bez parçasını bir araya getirenlerin "kitap yazacak kadar değerli blog yazarlarından" daha fazla göz önünde tutulmasını da medyanın ve kapitalist şirketlerin yine para kazanma hırsıyla doğru orantılı olduğu şeklinde yorumlayabiliriz. 

Sonuç olarak, bu ülkede kendisini yazmaya, üretmeye, çizmeye, söyleyeme yani bilime, sanata, kültüre adamış kim varsa arka planda kalmaya mahkum ediliyor. Blog yazarları da haliyle bundan nasibini alıyor. Ne yaparsın, dünya hali işte! Birileri iki kelimeyi bir araya getiremeden "yazar" sıfatı kazanır, sen dünyayı serersin önlerine bir "hiç" olursun...
KISA BİLGİ: Bloğunuzun daha fazla insan tarafından okunmasını dolayısıyla daha çok ziyaretçi çekmesini istiyorsanız önemsemeniz gereken ilk konu "özgün içerik" üretmek olmalıdır. Sonraki aşama ise seo uyumlu yani responsive bir şablon kullanmanız Google'ın gözünde yükselmeniz için önemlidir. Bunların dışındaki konular ise sizin keyfinize kalmış bir durumdur. Kısacası seo ve özgün içerik, bloğunuzun geleceği açısından hayati önem taşımaktadır.

11 yıldan bu yana "Blog yazarlığı ve Blogger" alanında kendimi geliştirmekteyim. 21 Ekim 1989 Tarsus doğumluyum. İlk ve orta okulu doğup büyüdüğüm kentin en büyük mahallerinden... Devamını Oku »

Bunlara da Göz Atabilirsiniz

Sonrakİ Yazı
« Prev Post
Öncekİ Yazı
Sonraki Yazı »